Bedrijfsruimte Huren Amsterdam Zuidoost

Bedrijfsruimte Huren Amsterdam Zuidoost

 

 bedrijfsruimte huren Amsterdam Zuidoost


Bedrijfsruimte huren Amsterdam Zuidoost,ontwikkelingen in de vastgoedmarkt


Net zoals in de overige regio's in en rond Amsterdam is er in Amsterdam Zuidoost ook sprake van het aanbod. Deze daling die zich in heel Amsterdam voordoet en ook in Zuidoost wordt veroorzaakt door de transformatie van kantoorruimte naar woongebied.
Bedrijfsruimte Huren Amsterdam Zuidoost, het aanbod van kantoorruimte


In Amsterdam is het beschikbare kantooraanbod per 1 januari 2017 gedaald. Vooral de aanboddaling in Amsterdam Zuidoost is de afgelopen jaren spectaculair. Zo stond er begin 2015 nog 385.350 m² kantoorruimte in aanbod, inmiddels is dat gedaald naar 176.650 m². Dit betekent een daling van ruim 54% in twee jaar. De forse daling is ook hier hoofdzakelijk toe te schrijven aan onttrekkingen, terwijl Zuidoost de afgelopen vijf jaar ook een robuuste opnamevolume kende. Verder valt over Zuidoost op te merken dat het gebied zich telkens meer profileert als woongebied van Amsterdam, terwijl het voorheen vanwege haar ligging toch minder met Amsterdam werd geassocieerd.
Bedrijfsruimte Huren Amsterdam Zuidoost, huurprijsontwikkelingen


De huurprijs in Amsterdam Zuidoost kent net als in de overige regio's in Amsterdam een prijsstijging. Dit komt mede door de daling van het kantooraanbod.  Dit leidt zowel tot een stijging van de gerealiseerde huurprijzen, als tot een daling van de incentives. 


Waar bevinden zich de bedrijventerreinen met bedrijfsruimte in Amsterdam Zuidoost?


bedrijfsruimte huren Amsterdam Zuidoost

1. Amstel Business Park Zuid


Het bedrijventerrein ligt deels in de gemeente Ouder-Amstel. De grond is grotendeels in eigendom van de gemeente Amsterdam. De gunstige ligging dichtbij de snelwegen A2 en A10 en bij OV stations Overamstel, van der Madeweg en NS Station Duivendrecht zorgen voor een goede bereikbaarheid. Daarbij ligt Amstel Business Park Zuid op fietsafstand van de binnenstad van Amsterdam en vormt het een schakel tussen het gebied Amsterdam Arena/Amstel III en de binnenstad van Amsterdam. Op het bedrijventerrein Amstel Business Park Zuid is nu vooral sprake van nieuwbouw en transformatie. Veel kantoren worden getransformeerd tot hotel, restaurants of woningen.2. Zuidoost Amsterdam Arena


Het bedrijvenpark van Zuidoost is samen met de Zuidas een van de meest prominente kantoorlocaties van Nederland. Naast de Amsterdam Arena vindt u een betaalbare locatie waarbij u met uw bedrijf tussen andere topbedrijven zit.


Bronvermelding:  • Gegevens en cijfers aangaande de vastgoed markt van Amsterdam Zuidoost zijn onttrokken uit het rapport van Dynamis, "Sprekende Cijfers Kantorenmarkt 2016" en "Sprekende Cijfers Kantorenmarkt 2017"
  • Gemeente Amsterdam

  •  

Elshot
Door

Elshot

op 27 Dec 2022

Goedemiddag heer/mevrouw Ik ben op zoek naar vervangende bedrijfsruimte voor ons kinderdagverblijf. Kunt u ons daarbij helpen?

Reactie plaatsen