Bedrijfsruimte Huren Bergen op Zoom

Bedrijfsruimte Huren Bergen op Zoom

bedrijfsruimte huren Bergen op Zoom

Bedrijfsruimte huren Bergen op Zoom, ontwikkelingen in de vastgoedmarkt


In Bergen op Zoom is het opnamevolume hetzelfde gebleven als het vorige jaar namelijk 2000 m2. Het totale beschikbare aanbod is wel gedaald. In 2016 was het totale beschikbare kantooraanbod nog 20.000 m2. In 2017 is dit gedaald naar 17.000 m2. Een daling van 15%.  De daling van het beschikbare kantooraanbod is veroorzaakt door transformaties van kantoorpanden naar woningen. De leegstand is in Bergen op Zoom ook verminderd. In 2017 bedraagt de leegstand 16.1%. 


Waar bevinden zich de bedrijventerreinen met bedrijfsruimte in Bergen op Zoom?


bedrijfsruimte huren Bergen op Zoom

1. Theodorushaven / Noordland / De Poort


Het bedrijventerrein Theodorushaven, Noordland, De Poort (TNP) is gelegen aan de Noordwestzijde van Bergen op Zoom. Het bedrijventerrein TNP is een belangrijke economische basis voor de gemeente Bergen op Zoom en West-Brabant. Op dit bedrijfsterrein zijn ca.120 bedrijven gevestigd en werken ca. 5.000 personen. Het totale terrein heeft een bruto oppervlak van 406 ha. Het bedrijventerrein is ontsloten via water en weg.2. Meilust / Lage Meren


Bedrijventerrein Lage Meren / Meilust heeft een belangrijke economische functie voor Bergen op Zoom en de regio. Er zijn ca. 144 bedrijven gevestigd. Het biedt werkgelegenheid aan bijna 5.200 personen. Het bedrijventerrein bestaat uit meerdere gedeelten: Lage Meren, Meilust, Wouwsestraatweg en directe omgeving. Het totale oppervlak van het gebied is ca. 110 ha.


Het bedrijventerrein Lage Meren / Meilust biedt huisvesting aan zowel kleine als enkele grotere bedrijven uit diverse sectoren zoals industrie, bouwnijverheid, transport, groot -en detailhandel, onderwijs, gezondheidszorg en zakelijke dienstverlening. Het bedrijventerrein is ontsloten door aansluitingen op de A58 / A4 en beschikt bovendien over een spooraansluiting.3. Oude Molen


Veel kleine ambachtelijke en gespecialiseerde bedrijven zijn gevestigd op Oude Molen.  Het totale bedrijventerrein is ca. 41 hectare groot. In 2004 is gestart met de uitgifte van de eerste percelen voor kleinschalige bedrijvigheid (tot 5.000 m²) op het nieuwe gedeelte van bedrijventerrein Oude Molen. Op dit bedrijventerrein zijn op dit moment zo'n 40 bedrijven gevestigd, waaronder Ecopoint, Sema, Van Mechelen Lifting Gear en Metrical.


De belangstelling voor bedrijfsvestiging op Oude Molen is groot vanwege de uitstekende ligging: direct ontsloten via de A4 (rechtstreekse verbinding Antwerpen-Rotterdam). Bijzondere aandacht is besteed aan inpassing van het bestaande bedrijventerrein, het creëren van een overgangszone naar woongebied De Schans en de realisatie van een fraai bedrijven- en stadsfront, direct gelegen aan de A4.4. Geertruidapolder


Bedrijventerrein Geertruidapolder gelegen ten westen van Bergen op zoom is circa 35,6 hectare groot. Door de ligging langs het water en de plannen voor uitbreiding van het park liggen hier mogelijkheden voor watersport gerelateerde bedrijven.


Bronvermelding:  • Gegevens en cijfers aangaande de vastgoed markt van Bergen op Zoom zijn onttrokken uit het rapport van Cushman & Wakefield, "Nederland compleet, kantoren- en bedrijfsruimtemarkt factsheet januari 2017"
  • Gemeente Bergen op Zoom
  • DTZ Zadelhoff

  •  

Reactie plaatsen