Bedrijfsruimte Huren Amsterdam Zuidas

Bedrijfsruimte huren Amsterdam Zuidas

bedrijfsruimte huren Amsterdam Zuidas

Bedrijfsruimte huren Amsterdam Zuidas, ontwikkelingen in de vastgoedmarkt


In Amsterdam verschuift het urbane gebied zich steeds meer van de ring A10 naar de ring A5/A9, waarbij de ring A10 zich meer als cityring profileert. Dit uit zich bijvoorbeeld ook in de sterke groei van het woongebied aan de Zuidas. Waar de Zuidas zich voorheen kenmerkte als kantoorgebied, ontstaat de laatste jaren, en zeker het laatste jaar een telkens multifunctionelere locatie. Inmiddels zijn er bijna 2.000 woningen in het gebied gerealiseerd, hier zullen op korte termijn nog circa 1.000 aan worden toegevoegd. Voor de kantorenmarkt van de Zuidas heeft dit grotendeels positieve effecten, aangezien dit voor een levendiger en duurzamere kantoorbestemming zorgt met voldoende draagvlak voor een diversiteit aan voorzieningen. De congestie van de autowegen rondom de Zuidas dreigen vanwege de hoge dynamiek in het gebied wel een probleem te worden.
Bedrijfsruimte Huren Amsterdam Zuidas, het aanbod van kantoorruimte


Net als de overige regio's in de gemeente Amsterdam is het aanbod van kantoorruimte ook in de Zuidas gedaald. In de regio Amsterdam Zuidas is het beschikbare kantooraanbod per 1 januari 2017 gedaald naar 160.850 m². Op 1 januari 2016 bedroeg het aanbod van kantoorruimte in de regio Amsterdam Zuidas nog 210.400 m². Dit is een daling van 24%.


kantoorruimte huren Amsterdam Zuidas
Bedrijfsruimte Huren Amsterdam Zuidas, huurprijsontwikkelingen


Mede door de daling in het kantooraanbod in Amsterdam Zuidas is zichtbaar dat dit ook zijn effect heeft op de huurprijzen. In de Zuidas leidt dit tot een lichte prijsstijging. Dit leidt zowel tot een stijging van de gerealiseerde huurprijzen, als tot een daling van de incentives. De huurprijzen in het centrum van Amsterdam en op de Zuidas kennen de hoogste huurprijzen.
Waar bevinden zich de bedrijventerreinen met bedrijfsruimte in Amsterdam Zuidas?


Zuidas ligt op een strategische plek tussen Schiphol en de Amsterdamse binnenstad. Het gebied is in een korte tijd uitgegroeid tot een uniek stukje Amsterdam met internationale allure met overal kantoorruimtes. Mede door de concentratie van bedrijven, instellingen en woningbouw is er veel dynamiek

kantoorruimte huren Amsterdam Zuidas


Bronvermelding:

  • Gegevens en cijfers aangaande de vastgoed markt van Amsterdam zijn onttrokken uit het rapport van Dynamis, "Sprekende Cijfers Kantorenmarkt 2016" en "Sprekende Cijfers Kantorenmarkt 2017"
  • Gemeente Amsterdam
Reactie plaatsen