Kantoor Huren Leiden

Kantoor Huren Leiden

kantoor huren Leiden

Kantoor huren Leiden, ontwikkelingen in de vastgoedmarktDe gemeente Leiden is de laatste jaren hard op weg om de leegstand van kantoorpanden te verminderen. Veel transformaties hebben de laatste jaren plaats gevonden. Dit zorgt ervoor dat de leegstand van Leidse kantoren gestaag blijft dalen. Zo stond de teller in 2010 nog op 15,2 procent, inmiddels is dat percentage gezakt naar 11,7 procent. Dat blijkt uit cijfers die D66-wethouder Robert Strijk openbaarde. Volgens Strijk is de daling niet alleen een landelijke trend, maar ook een lokaal succes. De regionale kantorenstrategie, een reeks van uiteenlopende maatregelen, speelde volgens Strijk eveneens een voorname rol. De cijfers sterken de wethouder in zijn opvatting dat er zelfs nieuwe kantoren bij kunnen komen tegenover het station in het Lorentz-complex. Dat werd eerder als riskant betiteld vanwege de bestaande leegstand in de directe omgeving.


Waar bevinden zich de bedrijventerreinen met kantoren in Leiden?Leiden kent 10 bedrijventerreinen. De gemeente wil deze bedrijventerreinen aantrekkelijk maken voor de ondernemers waardoor:
  1. bedrijven in de Leidse regio meer omzet kunnen creëren
  2. de werkgelegenheid in de Leidse regio kan groeien
  3. het voorzieningenniveau in de Leidse regio kan toenemen

kantoor huren Leiden

Dit geldt voor de volgende bedrijventerreinen in Leiden:1. Leeuwenhoek / Leiden Bio Science Park
Het Leiden Bio Science Park (LBSP) is het grootste life sciences kenniscluster in Nederland en kraamkamer voor baanbrekend onderzoek en innovatieve toepassingen in deze sector. Het park behoort tot de top bedrijvenparken in Europa. De sterke concentratie van onderzoek, ondernemen, onderwijs en zorg van hoog niveau trekt bedrijven, studenten en wetenschappers uit de hele wereld. Leiden is van oudsher een kennisstad, met de oudste universiteit van Nederland en een open en internationale cultuur.


2. Westwal (Kenauweg)


Het bedrijventerrein Westwal is 5,0 hectare groot

3. Rooseveltstraat


Ondernemersvereniging Roosevelt & Trekvliet (voorheen Business Platform Rooseveltstraat, BPR) is de ondernemersvereniging van bedrijventerrein Rooseveltstraat, Trekvliet en Vlietpoort in Leiden. De bedrijventerreinen liggen in het zuidelijke deel van Leiden en staan met elkaar in verbinding door water, genaamd Trekvliet.

4. Merenwijk


Bedrijventerrein Merenwijk gelegen ten noorden van de binnenstad van Leiden is circa 6 hectare groot. Op dit terrein behartigt de Ondernemersvereniging Bedrijventerrein Merenwijk de gezamenlijke belangen van de bedrijven op het Bedrijventerrein Merenwijk, op allerlei gebied.5. De Hallen


In 2007 was het uitgangspunt dat de gemeente Leiden zou komen tot de herontwikkeling van het gehele  terrein. Doelstelling was een hoogwaardig en aantrekkelijk bedrijventerrein te creëren dat aansluiting zou vinden bij de nieuwe wijk Groenoord. Gaande de tijd werd duidelijk dat de ambitie van de gemeente te hoog was. Bovendien gooide de vastgoedcrisis roet  in het eten. In 2014 is echter besloten om de gronden actief in de markt te gaan zetten om opbrengst en fysiek resultaat te verkrijgen. Thans worden er met twee geïnteresseerde marktpartijen  verkennende gesprekken gevoerd over de verkoop van de kavels.6. Roomburg


Op een toplocatie bij het knooppunt A4/N11 in Leiden ligt bedrijventerrein Roomburg. Het is een modern gemengd bedrijventerrein, met bedrijven van naam in (ambachtelijke) techniek en distributie.De ondernemers op bedrijventerrein Roomburg zijn verenigd in de Ondernemersvereniging Meerburg/Roomburg (de OMR).7. Lammenschansweg / Veilingterrein


Voor alle bedrijven en ondernemers binnen Lammenschansdriehoek die in het noorden wordt begrenst door de spoorlijn Leiden-Alphen a/d Rijn, langs de oostzijde door het Rijn- en Schiekanaal en aan het westen door de Zoeterwoudseweg.8. De Waard


Het terrein De Waard is 20,0 hectare groot.

9. Trekvliet


Ondernemersvereniging Roosevelt & Trekvliet (voorheen Business Platform Rooseveltstraat, BPR) is de ondernemersvereniging van bedrijventerrein Rooseveltstraat, Trekvliet en Vlietpoort in Leiden. De bedrijventerreinen liggen in het zuidelijke deel van Leiden en staan met elkaar in verbinding door water, genaamd Trekvliet.10. Tussen Rijn & Rail (Amphoraweg)


Het bedrijventerrein Tussen Rijn en Rail is 6,5 hectare groot.

Bronvermelding:  • Gegevens en cijfers aangaande de vastgoed markt van Leiden zijn onttrokken uit het rapport van Cushman & Wakefield, "Nederland compleet, kantoren- en bedrijfsruimtemarkt factsheet januari 2017"
  • Gemeente Leiden
  • DTZ Zadelhoff
  • leidschdagblad.nl
Reactie plaatsen