Kantoor Huren Dordrecht

Kantoor Huren Dordrecht

 kantoor huren Dordrecht


Kantoor Huren Dordrecht, het aanbod van kantoorruimte


In Dordrecht is zichtbaar dat het aanbod nog fluctueert. In de jaren 2012 t/m 2015 was het aanbod redelijk stabiel. In 2016 is een enorme daling te zien. In 2017 is het aanbod ten opzichte van 2017 weer gestegen naar 54.000 m². Dit is een stijging van 11%.


kantoor huren Dordrecht


Kantoor huren Dordrecht, ontwikkelingen in de vastgoedmarkt


In Dordrecht is veel beweging op het gebied van transformaties. Zo zijn de afgelopen jaren verscheidene kantoorpanden op particulier initiatief aangekocht met als doel om deze objecten te transformeren naar woonruimte. Zo zijn eind 2016 de ruim vijftig huurwoningen en het restaurant in het oude kantoorgebouw Tomado aan de Stationsweg 4 opgeleverd voor gebruik en zitten meerdere kantoorgebouwen in de pijplijn om getransformeerd te worden naar woonruimte. Daarnaast zijn enkele kantoren opgekocht die binnen afzienbare tijd zullen worden gesloopt ten behoeve van woonruimte.
Kantoor Huren Dordrecht, huurprijsontwikkelingen


In de Dordrecht zijn de huurprijzen stabiel gebleven. Wel blijft er een duidelijk verschil tussen de huurprijs van verouderde kantoren en moderne of monumentale kantoren. De huurprijzen van verouderde kantoren, zonder verbeteringen voor oplevering, kunnen worden aangehuurd voor een lagere prijs. 


Waar bevinden zich de bedrijventerreinen met kantoren in Dordrecht?


kantoor huren Dordrecht

1. Dordtse Kill III


Kil lll is een modern, efficient opgezet bedrijvenpark met een uitstekende ligging aan de uitvalswegen van de zuidelijke Randstad. Een terrein dat zich onderscheidt door duurzaamheid en is aangelegd met respect voor de bestaande natuurwaarden in het gebied. Daarbij is er aandacht voor energiebesparende aspecten bij de realisatie van gebouwen.2. Business Park Amstelwijck


Op Businesspark Amstelwijck wordt niet willekeurig gebouwd. Het park is een stijlvol businesspark in een parkachtige omgeving. Er ontstaat een mix van kantoorvilla’s, kantoren en hoogwaardige bedrijfsgebouwen. Er is veel aandacht besteed aan het inrichten van de openbare ruimte met een verscheidenheid aan groen, er zijn wandel- en fietspaden en waterpartijen aangelegd. Amstelwijck is centraal gelegen op een zichtlocatie aan de A16, tussen Rotterdam en Antwerpen. Daarmee vormt het de zuidelijke toegangspoort tot de Randstad. De centrale ligging aan de A16/E19 zorgt samen met de N3 voor een uitstekende bereikbaarheid. Businesspark Amstelwijck staat synoniem voor zaken doen in een stijlvolle en zakelijke ambiance. Kenmerkend is de bloembladvorm, waarbij verschillende clusters van bedrijven gesitueerd zijn rond een cirkel. Elk bloemblad heeft zijn eigen businesskarakter. Zo kunt u via uw bedrijfslocatie nieuwe netwerk- en omzetkansen realiseren.3. Zeehaven


Sinds 2013 is het Havenbedrijf Rotterdam verantwoordelijk voor de exploitatie en de ontwikkeling van de haven van Dordrecht. Om de potentie van het 290 hectare grote havengebied en het aangrenzende bedrijventerrein optimaal te benutten werkt het Havenbedrijf samen met de gemeente Dordrecht en het bedrijfsleven aan de herontwikkeling ervan. Doel is om de haven van Dordrecht zichtbaar en succesvol te ontwikkelen tot een vitaal zeehavengebied waar het voor havengerelateerde bedrijven aantrekkelijk is om zich te vestigen.4. Leerpark


Leerpark Dordrecht is een initiatief van de gemeente Dordrecht, het Da Vinci College en het bedrijfsleven. Op het park zijn de volgende scholen gevestigd: het Da Vinci College (mbo), het Stedelijk Dalton Lyceum (vmbo) en het Insula College (vmbo). Aan de rand van het park staat het Wartburg College (vmbo) dat nauw samenwerkt met de scholen op het Leerpark. Het Leerpark is ‘associate member’ van de International Association of Science Parks (IASP), een wereldwijd netwerk van zo’n 600 kennisintensieve bedrijventerreinen. Mede door de vernieuwing in het onderwijs (duurzaam en contextrijk) en de maatschappelijke duurzaamheid die tot uitdrukking komt door het mengen van functies (wonen, werken, leren en ontspannen). Leerpark Dordrecht biedt ruimte aan ideeën, ambitie, groei, ondernemerschap, wonen en vernieuwing.


Bronvermelding  • Gegevens en cijfers aangaande de vastgoed markt van Dordrecht zijn onttrokken uit het rapport van Dynamis, "Sprekende Cijfers Kantorenmarkt 2016" en "Sprekende Cijfers Kantorenmarkt 2017"
  • Gemeente Dordrecht

  •  

Reactie plaatsen