Kantoor Huren Amsterdam Noord

Kantoor Huren Amsterdam Noord

kantoor huren Amsterdam Noord


Kantoor Huren Amsterdam Noord, het aanbod van kantoorruimte


Net als in de andere delen van Amsterdam is er ook in Amsterdam Noord een daling van de beschikbare kantoorruimte. In 2016 was er in Amsterdam Noord nog 53.350 m2 beschikbaar en in 2017 was dit gedaald tot 36.550 m2 beschikbare kantoorruimte. Dit is een daling van 31%
kantoor huren Amsterdam NoordKantoor huren Amsterdam Noord, ontwikkelingen in de vastgoedmarkt


De voornaamste opnamestijging is relatief gezien het sterkste in het centrum van Amsterdam, Amsterdam Noord en Amsterdam Oost.  In 2016 was de opnamestijging in Amsterdam Noord nog 2.550 m2 en in 2017 is de opnameontwikkeling gestegen tot maar liefst 6.700 m2. Dit is een sterke stijging van maar liefst 162%.
Kantoor Huren Amsterdam, ontwikkeling van de huurprijs


Door de daling van het kantooraanbod in Amsterdam Noord heeft dit uiteraard zijn effect op de huurprijzen. Afhankelijk van het type kantoorruimte leidt dit tot een lichte tot stevige prijsstijging. Dit leidt zowel tot een stijging van de gerealiseerde huurprijzen, als tot een daling van de incentives. 


Waar bevinden zich de bedrijventerreinen met kantoren in Amsterdam Noord?


kantoor huren Amsterdam Noord

1. Cornelis Douwesterrein


Het Cornelis Douwesterrein gelegen in Amsterdam Noord is één van de laatste gebieden binnen de ring van Amsterdam waar eindafnemers grond in erfpacht kunnen krijgen om hun eigen bedrijfspand te realiseren. Projectontwikkeling is alleen toegestaan ter ondersteuning van de eindafnemer. Voor bedrijven zijn nog diverse kavels beschikbaar, variërend van circa 1.000 m2 tot 3.500 m2.


Deelgebied 2 Noord is het meest aansprekende plandeel van het Cornelis Douwesterrein. In dit plandeel heeft het stadsdeel de stedenbouwkundige en architectonische lat nog hoger gelegd dan in de andere delen. Het stedenbouwkundig beeld gaat uit van relatief smalle straten waaraan bedrijfspanden staan met een aaneen gesloten gevel. Deze gevels, met een minimale hoogte van 8,4 meter, lopen ook door langs het onbebouwde deel van de kavels. Om de bebouwingsdichtheid te garanderen is een bebouwingseis van 100% gesteld, waarbij het laden lossen en parkeren eveneens op het kavel wordt gerealiseerd.


De set van eisen vanuit de gemeente en de ambitie van de ondernemers heeft inmiddels geresulteerd in een aantal opmerkelijke en aansprekende bedrijfspanden, waarvan een aantal in het verleden terecht genomineerd zijn voor de Amsterdamse Architectuur Prijs en ook de aandacht trokken van ARCAM. De naastliggende scheepswerf is voor veel ondernemers een vestigingsprikkel en voor veel architecten een inspiratiebron.2. Bedrijventerrein Buiksloterham


Bedrijventerrein Buiksloterham is een gemengd bedrijventerrein gelegen in Amsterdam Noord. Het terrein is 101 hectare groot. Er is zijn kades aanwezig op dit terrein van zowel particuliere eigenaren als van de overheid.


Bronvermelding:
  • Gegevens en cijfers aangaande de vastgoed markt van Amsterdam Noord zijn onttrokken uit het rapport van Dynamis, "Sprekende Cijfers Kantorenmarkt 2016" en "Sprekende Cijfers Kantorenmarkt 2017"
  • Gemeente Amsterdam

  •  

Reactie plaatsen