Bedrijfspand Huren Enschede

Bedrijfspand huren Enschede

Bedrijfspand Huren Enschede, ontwikkelingen in de vastgoedmarkt


De kantorenmarkt van Enschede kende in 2016 een zeer hoge dynamiek. Het opnamevolume kende het hoogste volume in jaren en kwam uit op 34.350 m². De laatste keer dat een dergelijke niveau werd behaald was in 2008. Ondanks de sterke stijging in het aantal transacties blijft het beschikbare kantooraanbod stabiel in de gemeente Enschede. Dit komt hoofdzakelijk doordat de voornaamste verhuizingen, verplaatsingen betreffen binnen de gemeente, waarbij gemiddeld genomen geen additionele vloeroppervlakte wordt opgenomen.


Daarnaast is ook zichtbaar dat de gemeente Enschede stuurt op het transformeren van kantoorpanden naar onder andere woonruimte. Zo zijn de afgelopen jaren al meerdere grote en kleinere kantoorpanden van de kantorenmarkt verdwenen, waardoor vraag en aanbod meer en meer in verhouding komen te staanBedrijfspand Huren Enschede, huurprijsontwikkelingen


De huurprijzen laten in de gemeente Enschede een stabiel beeld zien. Afgelopen jaar zijn in het centrum de hoogste huren gerealiseerd tot € 120 per m². Wel is zichtbaar dat de huurprijzen binnen de regio sterk van elkaar kunnen verschillen, zo liggen de huurprijzen op de meer monofunctionele locaties aanzienlijk lager dan in het centrum. Daar liggen de prijzen namelijk tussen de € 65 en € 85 per m². Als deze huurprijzen met vorig jaar worden vergeleken, dan blijkt dat er over de breedte sprake is van een stabilisatie, echter is er een zekere prijsdruk waar te nemen bij de verouderde panden aan de rand van EnschedeBedrijfspand Huren Enschede, het aanbod van kantoorruimte


Op 1 januari 2017 staat er in de gemeente Enschede nog 100.050 m² kantoorruimte te huur of te koop. Dit is nagenoeg gelijk aan het kantooraanbod van vorig jaar (-0,2%). In totaal staan nog 111 kantoorpanden in de gemeente in aanbod met een gemiddelde metrage van 900 m². Deels heeft dit aanbod betrekking op kantoorpanden die niet meer aansluiten bij de vraag. Dit zijn overwegend traditioneel gebouwde kantoorpanden, met systeemwanden en plafonds, terwijl veel huurders op zoek zijn naar een meer industriële uitstraling en open ruimtes. Gevolg is dat intussen bijna de helft van het volume langer dan drie jaar beschikbaar is voor verhuur of verkoop.


In het centrum van de stad is het aanbod de laatste jaren gestaag gedaald en ligt het beschikbare aanbod inmiddels 25% onder de piek in 2015. Terwijl juist aan de rand van Enschede (Enschede Overig) het aanbod op het hoogste niveau ooit ligt. Dit zijn overwegend monofunctionele locaties, waarbij transformatie van dergelijke objecten geen uitkomst kan bieden.


bedrijfspand huren EnschedeWelke bedrijventerreinen met bedrijfspanden bevinden zich in Enschede?


 

bedrijfspand huren Enschede

1. Kennispark Twente


Kennispark Twente heeft een perfect ecosysteem voor innovatie, talent en ondernemerschap. Het is dé hotspot voor bedrijven die willen innoveren, studenten die willen ondernemen en wetenschappers die zich in de high-tech willen onderscheiden.


Met duizenden jonge talenten om de hoek en honderden high tech bedrijven is Kennispark Twente een dynamische Innovatiecampus voor vernieuwende technologische producten en diensten die oplossingen bieden voor maatschappelijke vraagstukken van de toekomst. Gebaseerd op het onderscheidende high tech profiel van de regio Twente en de effectieve samenwerking tussen de regionale overheid, onderwijs, onderzoek en onderwijs in Oost-Nederland2. Bedrijventerrein Josink Es


Bij uitstek geschikt voor de vestiging van kleinschalige en middelgrote bedrijven.Onderscheidt zich door kwaliteit en duurzaamheid. Op Josink Es zijn vooral bedrijven gevestigd die werkzaam zijn in de volgende branches: industrie,  groothandel, logistiek, bouw, ondergeschikt zakelijke dienstverlening,Hightech en R&D  en creatieve bedrijvigheid.


Bronvermelding  • Gegevens en cijfers aangaande de vastgoed markt van Enschede zijn onttrokken uit het rapport van Dynamis, "Sprekende Cijfers Kantorenmarkt 2016" en "Sprekende Cijfers Kantorenmarkt 2017"
  • Gemeente Enschede
Reactie plaatsen