Bedrijfspand Huren Roosendaal

Bedrijfspand Huren Roosendaal

 

Bedrijfspand huren Roosendaal, ontwikkelingen in de vastgoedmarkt


In Roosendaal kwam de grootste transacties te staan op naam van Enexis, dat in Roosendaal 5.000 m² kantoorruimte kocht. Op de kantorenmarkt in Roosendaal wordt veel van de kantorendynamiek gegenereerd door overheden, non-profit instellingen, nutsbedrijven en industriële dienstverleners. Ondanks de stijgende opname en het dalende aanbod werd kantoorruimte in Roosendaal in 2016 2,5% goedkoper.  In Roosendaal daarentegen is er wel sprake van meer dan een verdubbeling van de leegstand van 7,1 naar 14,3 procent. Roosendaal heeft dus als enige van de vijf grote West-Brabantse gemeenten meer kantoorruimte leegstaan in 2016 dan een jaar eerder Volgens wethouder Toine Theunis komt dit door enkele grote panden die leegstaan. Deze kantoorpanden zullen in de toekomst een transformatie ondergaan van kantoorpand naar woningen.

 

Waar bevinden zich de bedrijventerreinen met bedrijfspanden in Roosendaal?


bedrijfspand huren Roosendaal

1. Vijfhuizenberg 

Het bedrijventerrein Vijfhuizenberg ligt in het zuidwesten van de gemeente Roosendaal, tegen de woonwijk Tolberg en tussen de spoorwegen Roosendaal-Antwerpen en Roosendaal-Bergen op Zoom. Het terrein ligt op korte afstand van de A58 en A17. Vijfhuizenberg kent meerdere kleinschalige kantoor- en bedrijfsvestigingen, soms in combinatie met bedrijfswoningen. Het totale terrein omvat circa 15 hectare.2. Het Spectrum


Bedrijventerrein Het Spectrum is letterlijk aan en van alle kanten goed bereikbaar. Via alle vormen van vervoer. Gelegen nabij de A58 en de A17 is het de ideaal gelegen plek voor vracht- en personenverkeer. Verder ligt Het Spectrum als een kruispunt op de as noord-zuid voor Rotterdam - Antwerpen en op de as oost-west voor Breda - Vlissingen. Slechts 2 minuten vanaf afslag 23 Roosendaal-Oost, en op 7 minuten afstand van station Roosendaal, waar ook busvervoer frequent Het Spectrum aandoet. Bedrijventerrein Het Spectrum is voor medewerkers, bezoekers en toeleveranciers dus optimaal bereikbaar.
3. Majoppeveld-Zuid


Majoppeveld-Zuid ligt ten zuiden van de A58 tot en met de Ruchpense Baan. Het totale terrein is ongeveer 80 hectare bruto groot. Onderdeel van Majoppeveld-Zuid is de meubelboulevard. Majoppeveld-Zuid wordt met ongeveer 40 hectare uitgebreid. Dit nieuwe bedrijventerrein, dat zich uitstrekt van de A58 tot aan de Rucphense Baan, sluit aan op het bedrijventerrein Majoppeveld-Zuid. Dit terrein wordt Majoppeveld-Oost genoemd.

4. Mapjoppeveld-Noord


Majoppeveld-Noord ligt ten noorden van de A58 (Vlissingen-Roosendaal-Breda-Ruhrgebied) en wordt in het noorden begrensd door de spoorlijn Vlissingen-Roosendaal-Breda. Het terrein is ongeveer 100 hectare bruto groot. Langs de snelweg zijn verschillende garagebedrijven en grote vestigingen van Philips Lighting en Jan de Rijk Transport. Het bedrijventerrein maakt deel uit van een revitaliseringsproject 'Majoppeveld op de schop', waarbij onder meer de bestrating, bewegwijzering en beveiliging aandachtspunten zijn.5. Borchwerf


Het bedrijventerrein Borchwerf 1 ligt noordelijk van de woonbebouwing van Roosendaal, en wordt omringd door de A17 en de N 268 (Provinciale weg Zuid/Gastelse Weg en de spoorlijnen Rotterdam-Vlissingen-Antwerpen en Vlissingen-Breda-Den Bosch-Ruhrgebied). Borchwerf is een multimodaal bedrijventerrein, met een stamlijn die verbonden is met de spoorlijn Rotterdam-Antwerpen/Vlissingen en het heeft havenfaciliteiten aan de Roosendaalse Vliet. Het bedrijventerrein Borchwerf kan onderverdeeld worden in het bestaande Borchwerf 1 en Borchwerf 2. Borchwerf 1 is het oudere deel Borchwerf-Zuid, dat direct tegen de woonbebouwing van de Westrand ligt, met kleinschalige kavels tot en met milieucategorie 3/4. Oostelijk hiervan ligt een deel van de Roosendaalse Vliet, die doorloopt tot vlakbij het centrum van Roosendaal.


Bronvermelding:  • Gegevens en cijfers aangaande de vastgoed markt van Roosendaal zijn onttrokken uit het rapport van Cushman & Wakefield, "Nederland compleet, kantoren- en bedrijfsruimtemarkt factsheet januari 2017"
  • Gemeente Roosendaal
  • DTZ Zadelhoff
Reactie plaatsen