Kantoorruimte Huren Zeist

Kantoorruimte Huren Zeist

Kantoorruimte Huren Zeist, ontwikkelingen in de vastgoedmarkt


Naast een stijgend opnamevolume blijft de regio Utrecht bovenmatig presteren op het gebied van transformaties. Dit is ook het geval in Zeist waar meer kantoren aan de markt worden onttrokken. Dit zorgt weer voor een daling van het totaal beschikbare kantooraanbod in Zeist.
Kantoorruimte Huren Zeist, het aanbod van kantoorruimte


Het totale beschikbare kantooraanbod komt in de regio Utrecht op 1 januari 2017 uit op 630.700 m². Hiervan is 31.900 m² beschikbaar in Zeist. Dit is een daling van 11% ten opzichte van 2016 waar er nog 35.850 m² beschikbaar was. De daling van het totale beschikbare kantooraanbod is te wijten aan de transformaties van kantoren naar woningen.
Kantoorruimte Huren Zeist, huurprijsontwikkelingen


Net als in de omliggende gemeentes in de regio stabiliseren de prijzen. Echter blijkt uit de ontwikkeling van de incentives dat de marktdruk toeneemt. De verwachting is dat komend jaar deze trend doorzet en dat de opwaartse prijsdruk ook weer meer en meer zichtbaar zal zijn in de gerealiseerde huurprijzen.
Waar bevinden zich de bedrijventerreinen met kantoorruimtes in Zeist?


kantoorruimte huren Zeist

Zeist heeft een divers aanbod aan vestigingsmogelijkheden op bedrijventerreinen, kantoorlocaties en in winkelcentra. De gemeente zelf bestaat uit 5 kernen; Zeist, Den Dolder, Huis ter Heide, Bosch en Duin en Austerlitz, ieder met een eigen karakter. Met een ontsluiting via de A12 en de A28 is de bereikbaarheid uitstekend.


Er zijn 12 bedrijventerreinen in de gemeente waarvan 5 in Zeist: • Bedrijventerrein Seyst (Zeist)
 • Dijnselburg (Zeist)
 • Van Renesselaan (Zeist)
 • Zeist West (Zeist)
 • Zwitsers kade (Zeist)

 •  

  Bronvermelding:  • Gegevens en cijfers aangaande de vastgoed markt van Zeist zijn onttrokken uit het rapport van Dynamis, "Sprekende Cijfers Kantorenmarkt 2016" en "Sprekende Cijfers Kantorenmarkt 2017"
  • Gemeente Zeist
Reactie plaatsen