Kantoorruimte Huren Maarssen

Kantoorruimte Huren Maarssen

kantoorruimte huren Maarssen

Kantoorruimte huren Maarssen, ontwikkelingen in de vastgoedmarkt


In Maarssen zullen transformaties nodig blijven om het verouderde meer incourante vastgoed uit de markt te nemen. Uit de markt valt namelijk op te merken dat door de opwaartse verhuizingen de leegstand zich telkens meer concentreert in het verouderde vastgoed. Waar voorheen nog vaker sprake was van een deels leegstaand gebouw, is nu zichtbaar dat telkens meer volledig leegstaande kantoren op de markt in aanbod staan. Uiteraard biedt dit ook kansen voor transformatie, doordat partijen hierdoor eerder geneigd zullen zijn de optie voor transformatie te overwegen.
Kantoorruimte Huren Maarssen, het aanbod van kantoorruimte


In Maarssen is net als in de regio Utrecht een daling te zien van het beschikbare kantooraanbod. In 2016 was er 58.900 m² beschikbaar waar dit in 2017 nog maar  42.250 m² was. Dit is een daling van maar liefst 29 %. Dit komt doordat in de randgemeenten transformaties goed worden opgepakt en een belangrijk deel van het ongeschikte aanbod uit de markt wordt genomen.
Kantoorruimte Huren Maarssen, huurprijsontwikkelingen


Over de hele breedte bezien stabiliseren de prijzen in de regio Utrecht. Als echter nader wordt ingezoomd op de regio blijkt dat de prijzen in de randgemeenten nog een zekere neerwaartse marktdruk kennen. Dit geldt zeker voor de kantorenmarkt van Maarssen waar een daling van ongeveer 8% te zien is in de huurprijs in 2017 ten opzichte van 2016. 


Waar bevinden zich de bedrijventerreinen met kantoorruimtes in Maarssen?


kantoorruimte huren Maarssen

1. Bedrijventerrein Maarssenbroek


Bedrijventerrein Maarssenbroek ligt tussen de kern Maarssenbroek en bedrijventerrein Lage Weide. Het terrein is circa 32 hectare in oppervlak en is te bereiken via de rondweg Utrecht-zuid, die aansluit op de snelweg A2 en A27. De hindercategorie op bedrijventerrein Maarssenbroek is middel/zwaar.Bronvermelding  • Gegevens en cijfers aangaande de vastgoed markt van Maarssen zijn onttrokken uit het rapport van Dynamis, "Sprekende Cijfers Kantorenmarkt 2016" en "Sprekende Cijfers Kantorenmarkt 2017
  • Gemeente Maarssen/ gemeente  Stichtse Vecht
Reactie plaatsen