Kantoorruimte Huren Hoofddorp

Kantoorruimte Huren Hoofddorp

Kantoorruimte huren Hoofddorp, ontwikkelingen in de vastgoedmarkt


Voor Hoofddorp zijn dezelfde ontwikkelingen op de vastgoedmarkt als in de regio Amsterdam. Het aanbod kantoorruimte is in Hoofddorp met 20% gedaald naar 138.850 m² .  Daar tegenover staat wel een stijging van het opnamevolume in 2017.


 

Kantoorruimte Huren Hoofddorp, het aanbod van kantoorruimte


Buiten de gemeente Amsterdam is ook een duidelijk daling van het aanbod zichtbaar. In Hoofddorp is het beschikbare aanbod van kantoorruimte stevig gedaald. Ook hier liggen transformaties en een hogere effectievere opname aan ten grondslag.  In Hoofddorp is het beschikbare kantooraanbod per 1 januari 2017 gedaald naar 138.850 m². In 2016 was dit nog 172.850 m². Dit is een daling van 20%.


 

Kantoorruimte Huren Hoofddorp, het Opnamevolume 


In Hoofddorp steeg het opnamevolume sterk. Met deze opnamestijging en een groot aantal onttrekkingen in de laatste jaren is zichtbaar dat de leegstand ook hier daalt. Het opnamevolume steeg van 9.600 m2 in 2016 naar  14.250 m2 in 2017.


 

Kantoorruimte Huren Hoofddorp, huurprijsontwikkelingen


Mede vanwege toegenomen dynamiek en de sterke terugloop van het aanbod in bijna alle deelgebieden is zichtbaar dat dit ook zijn effect sorteert op de huurprijzen. In de meeste deelgebieden rond Hoofddorp leidt dit tot een lichte tot stevige prijsstijging. Dit leidt zowel tot een stijging van de gerealiseerde huurprijzen, als tot een daling van de incentives. Alleen in Hoofddorp is er te maken met een daling van de huurprijzen. Dit is inmiddels al vanaf 2013 gaande.


 

Waar bevinden zich bedrijventerreinen met kantoorruimte in Hoofddorp?


kantoorruimte huren Hoofddorp

1. De President


De President is een ruim en stijlvol bedrijvenpark ten zuiden van Hoofddorp van ca. 100 hectare, waarvan 70 hectare uitgeefbaar is. Het bijzondere van dit park is de combinatie van landschappelijke schoonheid, moderne architectuur en een praktische benadering van ruimtegebruik.2. De Hoek


De Hoek is een gemengd bedrijvenpark tussen de A4/A5, het spoor en de Kruisweg. Het bedrijvenpark wordt uitgebreid en geherstructureerd. Als entree van Hoofddorp en omdat het vlakbij Schiphol ligt, is De Hoek economisch van groot belang voor de gemeente Haarlemmermeer. Maar De Hoek kan veel moderner. De uitstraling van bedrijfspanden mag soms beter en op sommige plekken is de kwaliteit van de openbare ruimte onder de maat. Ook is sprake van een leegstand. Er wordt hard gewerkt aan de herstructurering en de uitbreiding van De Hoek. De Hoek bestaat uit drie deelgebieden. De Hoek Bestaand, De hoek Noord en De Hoek West.3. Cruquius Zuid
Bedrijventerrein voor lokale en regionale kleinschalige bedrijven. Cruquius Zuid ligt ten oosten van woonboulevard Cruquius en is prima te bereiken vanaf de N201. Naast Cruquius Zuid bevindt zich de Woonboulevard Cruquius, met ruim 80.000 vierkante meter winkels. De woonboulevard heeft een zeer uitgebreid regionaal aanbod voor wonen, interieur, lifestyle en de tuin. Ook onder meer voor klussen en sportartikelen komen mensen uit de omgeving naar Cruquius. Er zijn ruim 1500 gratis parkeerplaatsen, die zijn ook nodig want in het weekend kan het heel druk zijn.

4. Graan voor Visch Zuid


Graan voor Visch-Zuid ligt aan de zuidkant van Hoofddorp en heeft een multifunctioneel karakter. Naast bedrijven is hier onder andere het Luchtvaartcollege gevestigd5. Hoofddorp Noord


Hoofddorp- Noord is een gemengd bedrijventerrein in het middensegment met zowel lokaal, regionaal als landelijk opererende bedrijven.6. Park 20/20
Het innovatieve concept van Park 20|20 op Beukenhorst- Zuid integreert duurzaam bouwen, een hoogwaardige, inspirerende openbare ruimte en een nieuwe manier van werken.

 7. Beukenhorst- Zuid
Beukenhorst-Zuid wordt het meest duurzame full service kantorenpark van Nederland. Het park is centraal gelegen in de gemeente Haarlemmermeer in de driehoek Amsterdam, Haarlem en Leiden en bevindt zich in de directe nabijheid van luchthaven Schiphol. Het landschap, met groene zones van 35 meter breed, wandelcircuits en tuinen, vormt de hoofdstructuur. Water is het verbindende element. Beukenhorst-Zuid is een karakteristiek kantorenpark waar het prettig werken is en dat rekening houdt met de wensen en eisen van de toekomst.8. Beukenhorst-West


Beukenhorst-West kent een hoog percentage structurele leegstand, veel gebouwen zijn gedateerd en datzelfde geldt voor de openbare ruimte. Er is te weinig dynamiek en leven en de (sociale) veiligheid laat te wensen over. Aan zogeheten tafelgesprekken hebben ondernemers, inwoners, vastgoedeigenaren en ontwikkelaars antwoord gezocht op de vragen: hoe kunnen we Beukenhorst-West transformeren naar een gemengd stedelijk gebied en zorgen voor de doorontwikkeling van het station, zodat het een volwaardig knooppunt wordt?

9. Business Garden Hoofddorp


Business Garden Hoofddorp bestaat verder uit zelfstandige vrijstaande gebouwen variërend van 1800 tot 7000 m2 vloeroppervlak. In totaal wordt hier ca. 60.000 m2 hoogwaardige kantoorruimte in een parkachtige ambiance gerealiseerd. Met de bouw van de kantoren zal pas worden aangevangen nadat voorverhuur heeft plaatsgevonden.


Bronvermelding  • Gegevens en cijfers aangaande de vastgoed markt van Hoofddorp zijn onttrokken uit het rapport van Dynamis, "Sprekende Cijfers Kantorenmarkt 2016" en "Sprekende Cijfers Kantorenmarkt 2017"
  • Gemeente Hoofddorp/ Haarlemmermeer
Reactie plaatsen