Kantoorruimte Huren Almelo

Kantoorruimte Huren Almelo

kantoorruimte huren Almelo

Kantoorruimte huren Almelo, ontwikkelingen in de vastgoedmarkt


Almelo gelegen in de regio Twente kende een goed jaar. In de regio Twente namen organisaties 89% meer kantoorruimte op dan in 2015 en daarmee kwam de totale opname uit op 27.000 m². Tweederde van deze opname is in Enschede gerealiseerd. Almelo en Hengelo waren gezamenlijk goed voor een opname van 4.000 m². Het beschikbare aanbod daalde met 4,7% tot een niveau van 178.000 m². Vrijwel het gehele aanbod staat fysiek leeg, waarmee de leegstand uitkomt op 18,3% van de totale kantorenvoorraad. Hoewel dit lager is dan vorig jaar, is ten opzichte van de leegstand in Nederland, sprake van een hoge leegstand (14,1%). Enschede heeft met 14,3% de laagste leegstand, gevolgd door Almelo met 17,8% en Hengelo met 25,3%

 

Waar bevinden zich de bedrijventerreinen met kantoorruimtes in Almelo?


kantoorruimte huren Almelo

 

1. Bedrijventerrein Twentepoort


Bedrijventerrein Twentepoort ligt aan de zuidzijde van Almelo, direct langs de snelweg A35. Dit gebied springt in het oog door een hoogwaardige uitstraling en goede bereikbaarheid.  Op de afbeelding is het bedrijventerrein Twentepoort aangegven met nummer 1. Op het bedrijventerrein zijn voornamelijk kantoren, dienstverleners en groothandelsbedrijven gevestigd. Het is als onderdeel van de zuidentree een prioritaire locatie van kantoren, met verschillende bedrijfsverzamelgebouwen. Bedrijventerrein Twentepoort is circa 40 hectare groot. Bedrijfsvestigingen met maximaal milieucategorie 3 zijn toegestaan.

2. Bedrijvenpark Twente


Ten noordwesten van de stad ligt Bedrijvenpark Twente, het grootste bedrijventerrein van Almelo. Het terrein heeft een ruime, grootschalige en hoogwaardige bebouwing en inrichting. De bijzondere architectuur van de bedrijfspanden in combinatie met het vele groen geeft Bedrijvenpark Twente een exclusieve uitstraling. Het terrein is direct te bereiken via de provinciale weg N36, die een rechtstreekse verbinding heeft met de A35. Bedrijvenpark Twente is ook te bereiken via water en spoor. Er is een openbare laad- en loswal en een eigen railverbinding.
Bedrijfsvestigingen tot en met milieucategorie 4 zijn toegestaan op het terrein, milieucategorie 5 is in overleg met de Gemeente Almelo bespreekbaar.

3. Bornsestraat Almelo


Aan de zuidoostzijde van Almelo ligt bedrijventerrein Bornsestraat. Op de afbeelding staat het bedrijventerrein aangegeven met nummer 3. Op dit terrein zijn meerdere hoogwaardige technische bedrijven gevestigd. Het gebied is goed bereikbaar via de N349 en de N743. Bedrijfsvestigingen in bestaand vastgoed op bedrijventerrein Bornsestraat zijn toegestaan tot en met milieucategorie 4. Milieucategorie 5 is in overleg met de Gemeente Almelo bespreekbaar.

 


Bronvermelding:
  • Gegevens en cijfers aangaande de vastgoed markt van Almelo zijn onttrokken uit het rapport van Cushman & Wakefield, "Nederland compleet, kantoren- en bedrijfsruimtemarkt factsheet januari 2017"
  • Gemeente Almelo

  •  

     
Reactie plaatsen